Bemiddelingsweek 2020:
FBC-voorzitter Theo De Beir spreekt.

23 november 2020
Blog Image

De virtuele centrale dag werd opgesplitst in een Franstalige voormiddag en Nederlandstalige namiddag. Bij het welkomstwoord werd de introductie extra kracht bijgezet door een digitale live interventie van onze nieuwe minister van Justitie, de heer Vincent Van Quickenborne.

Tijdens de Franstalige voormiddag gaf mevrouw Michèle Guillaume Hofnung een uiteenzetting over het potentieel van innoverende bemiddeling. In de namiddag legden de professoren Alain Verbeke en Robert Mnookin tijdens de plenaire sessie de focus op co-mediation. De plenaire sessies werden gevolgd door tal van workshops waarbij bemiddeling vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken werd benaderd.

De Federale Bemiddelingscommissie heeft enorm haar best gedaan om het stijgende belang van bemiddeling in de Franstalige en Nederlandstalige pers te krijgen. Geen gemakkelijke opdracht, niettegenstaande al onze inspanningen, zijn we er enkel in geslaagd om de aandacht te trekken van “De Ochtend” op Radio 1 en het VRT NEWS online.

Voorzitter Theo De Beir bracht tijdens de centrale dag een krachtige boodschap in zijn interview op Radio 1. Samen met de FBC wil hij bemiddeling een meer zichtbare en aanwezige plaats geven in alle sectoren van de samenleving.

  • Herbeluister zijn interview via volgende link:

https://radio1.be/programma/de-ochtend/radioitem/bemiddelaars-hebben-het-sinds-de-coronacrisis-opvallend-drukker/28850

  • Herlees zijn interview via volgende link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/15/conflictbemiddeling-kent-sterke-opmars-door-coronacrisis/